BAUNSCHEIDTIEREN

Met het Baunscheidtapparaat waarin naalden zitten, wordt de huid gepuncteerd – waardoor het capillaire lymfegebied wordt geopend – en daardoor ontvankelijk gemaakt voor de Baunscheidtolie. Met een klik wordt de huid snel en licht aangeraakt door het bundeltje van 36 roestvrijstalen naaldjes. De naaldjes gaan NIET door de huid. Daarna wordt de speciale Baunscheidtolie op de huid aangebracht.

Er volgt een reactie die eerst “prikt”, en daarna kan de huid voor korte tijd gaan jeuken. De huid wordt rood en er kunnen witte bultjes ontstaan, die een verzameling van afvalstoffen zijn.

De belangrijkste functie van Baunscheidtieren is dat de huid wordt aangezet tot uitscheiding c.q. ontgifting.  De huid en nieren hebben binnen het vegetatieve zenuwstelsel een nauwe verbinding met elkaar. Bij deze intensieve doorbloeding van de huid, worden gelijktijdig de bloedvaten van de nieren wijder, waardoor ook deze beter doorbloed worden en daardoor ook meer schadelijke stoffen kunnen uitscheiden. Bij Baunscheidttherapie is er eerst  toename van bloed en lymfe en vervolgens activering van het afweersysteem.

Het is vooral een prima methode bij reumatische klachten, fibromyalgie, acute en chronische zenuwontstekingen, gynaecologische problemen, maag-darmklachten, nier-, blaasproblemen enz. Na de behandeling ervaart men vaak een warmte en een soepeler gevoel.