VOETREFLEXZONE THERAPIE

Weldadige therapie voor lichaam en geest, waarbij d.m.v. duim-, vinger-, of handpalmdruk de reflexpunten op de voeten worden behandeld, met als doel eventuele disbalans in het lichaam te corrigeren.

In de voeten komen ca. 30.000 zenuwuiteinden samen. Hierdoor zijn op onze voeten verschillende zones te lokaliseren die in verbinding staan met alle delen van het lichaam. Deze zones noemen we reflexzones.

Bij blokkades door bv. afvalstoffen ergens in het lichaam, zijn deze reflexpunten bij aanraking gevoelig of pijnlijk, wat belangrijke informatie kan inhouden.

Afvalstoffen, worden vaak als kleine gevoelige korreltjes gevoeld, welke kristalletjes worden genoemd. Als door massage deze kristalletjes worden opgelost, krijgt het lichaam de kans deze afvalstoffen af te voeren waardoor een betere doorstroming/bloedcirculatie ontstaat. Een behandeling begint met het onderzoeken van de voeten, een massage en daarna worden de reflexzones behandeld.

Voetreflexzonetherapie werkt ontspannend, harmoniserend en stimulerend op het zelf genezende vermogen van het lichaam.

Ook bij zwangerschap of na de bevalling, wordt voetreflex als zeer prettig ervaren. Het is rustgevend voor zowel moeder als kind en bevordert het herstel. Vaak kan Voetzonereflextherapie ook bij ernstige ziekte ( afhankelijk van de aandoening) worden toegepast. Dit wel in overleg en met toestemming van de arts.

Maar ook als u geen klachten heeft, is voetreflexzonetherapie een prima methode voor het behoud van een fit en gezond gevoel.

De behandeling heeft o.a. invloed op:

– Zenuwstelsel
– Energie
– Organen
– Spieren
– Gevoelens
– Hormonale systeem