DORN METHODE

WERVEL THERAPIE

Het op zachte manier opheffen van eventueel beenlengteverschil, bekkenscheefstand en/of verschoven wervels.
Aangezien correcties in de beweging geschieden, dient u mobiel te zijn, dus zelf te kunnen staan en bewegen.

BENEN/VOETEN

Beenlengteverschil, welke scheefstand van het bekken veroorzaakt en tevens de wervelkolom beïnvloed, komt bij 80 % van de mensen voor. Het kan leiden tot veranderingen in de lichaamshouding waardoor allerlei klachten kunnen ontstaan. Door een eenvoudige pijnloze handeling kan het beenlengteverschil worden gecorrigeerd.

BEKKEN/WERVELS

Afwijkingen in het bekken en wervelstand kunnen naast rugklachten zoals b.v. spit, tevens hoofdpijn, duizeligheid, concentratiestoornissen, hoge bloeddruk, schouderproblemen, long-, maag-, darm- en blaasklachten enz. veroorzaken. Ook het corrigeren van bekkenscheefstand en verschoven wervels gaat op een zachte eenvoudige manier. Vooraf of na de Dornmethode wordt vaak de Breuss-massage toegepast.

Na de Dorn behandeling is het erg belangrijk om 2 tot 3 dagen inspanning en zwaar tillen te vermijden. Er kan gedurende 3 tot 7 dagen wat spierpijn optreden op plaatsen waar de wervels gecorrigeerd zijn. Het lichaam moet wennen aan de gecorrigeerde stand.
Veel water en thee drinken helpt hierbij om het ontgiften te bevorderen (opgehoopte afvalstoffen in de weefsels komen nu los en kunnen door meer te drinken, sneller worden afgevoerd).